ÅRSTIDER & KLIMAT i MALAGA

Vårens väder (april maj)

Malaga som ligger på den spanska solkusten har ett typiskt medelhavsklimat. Våren i Malaga kan vara riktigt behaglig och kan bjuda på temperaturer ända ner från 10 plusgrader upp till 23. Med 7-9 soltimmar per dag och mellan 8-10 regndagar per månad finns det stora möjligheter till många härliga stunder i solen. Vattentemperaturen ligger dock bara runt 16-17 grader så är det bad man är ute efter bör man nog åka hit lite senare fram på sommaren.

Sommarens väder (juni juli augusti september)

Sommaren i Malaga är oftast väldigt torr och varm. Med temperaturer som under juli och augusti kan stiga upp till 30 grader kan det bli riktigt hett. Vattentemperaturen har ökat från runt 20 grader i juni till runt 23 i augusti. Det regnar i snitt endast 3 dagar under sommaren men den är oftast ändå så gott som regnfri. Med sina 11 soltimmar under juni-augusti hinner man med många och långa bad. Malaga är ett säkert kort för en sol och badsemester med underbart varma kvällar och nätter. I september sjunker antalet soltimmar till 8 men temperaturen sjunker bara ett par enstaka grader.

Höstens väder (oktober november)

Hösten i Malaga är betydligt ostadigare och det regnar genomsnitt 10 dagar per månad. Det kan fortfarande vara varmt på dagarna och temperaturer på 20-25 grader är inte ovanliga. Medeltemperaturen ligger dock på mellan 14-18 grader men med 6-7 soltimmar per dag finns det fortfarande möjlighet till bad i det arton-tjugogradiga vattnet. För dig som inte gillar för höga temperaturer är början på oktober en bra tid att besöka Malaga.

Vinterns väder (december januari februari mars)

Vintern i Malaga är betydligt ostadigare med en medeltemperatur på ca 11 grader på dagen och ända ner till 6 grader på natten. Med vattentemperaturer på 15-16 grader lämpar sig besöket här vid denna årstiden bäst för de som vill vara kulturella och utforska Malaga och dess omgivningar. Trots att det regnar genomsnittligt 13 dagar per månad ger Malaga med sina 5-6 soltimmar per dag ändå möjlighet till en fika på en uteservering i solen.