SE & BESÖKA I MALAGA

Besök Pablo Picasso storartade museum

Malaga är staden med sol långt in på hösten och som erbjuder ett mycket lugnare tempo än många andra städer i Europa. Staden är belägen på Spaniens soliga sydkust och är känd för sitt kulturarv och sin smakrika mat. Stadens mest kända invånare är ingen mindre än den berömda konstnären Pablo Picasso som föddes i norra delen av Malaga. Endast några minuter från Plaza de la Merced finner du det enastående museet i hans ära med en konstsamling som bara måste ses. Här får du uppleva mer än 200 av Picassos fantastiska verk i en lugn och harmonisk miljö. Behöver du en paus under din konstrunda kan du sätta dig i det charmiga caféet på plats och njuta av svalkande drycker i sommarvärmen.

Jardin Botanico – En Tropisk oas mitt i centrum

Malaga är en stad som erbjuder något som passar alla. Utöver sitt behagliga varma klimat och kultursevärdheter finner du en tropisk oas bara ett stenkast från centrum. Här kan du strosa runt bland fågelkvitter och porlande vatten, bland ståtliga palmträd och färgrika exotiska blommor. Parken är perfekt för picknickutflykter både dag- och kvällstid och bokläsning på en filt i det gröna sommargräset är en populär aktivitet för besökarna. Du kommer snabbt finna dina egna speciella smultronställen i den magnifika trädgårdsparken där du kan sitta och bara njuta av grönskan och harmonin. Denna romantiska botaniska trädgård är väldigt populär för bröllopsceremonier och du kan skåda flera vita klänningar under ditt besök.

Besök ett av världens främsta arkitektoniska verk

Vill du uppleva en annan spännande kulturstad inte långt ifrån Malaga så missa inte den charmiga lilla orten Granada. Hit kan du enkelt göra en dagsutflykt på egen hand eller med guide och uppleva en annan del av sydkusten. Här finner du ett av världens främsta arkitektoniska verk nämligen borgen på Alhambra som byggdes mellan 1200- och1300-talet. Alhambra är ett gigantiskt palatsområde omgivet av exotiska trädgårdar. Borgen är belägen på hög höjd med en oslagbar utsikt över den vackra Sierra Nevada bergskedjan. Förutom detta kulturarv finner du små parker med historiskt innehåll och enorm charm. Vill man efter en dag fylld med historiska sevärdheter sätta sig ner i den underbara kvällssolen och njuta av ett glas vin så har Granada ett stort utbud av små mysiga restauranger och caféer.

Upplev det spanska köket tillsammans med Antonio Banderas

Efter en intressant dag bland många historiska och kulturella sevärdheter är det dags att uppleva maten i Malaga. Den spanska matkulturen är något alldeles extra och får många hjärtan att bulta extra hårt. Malagas näst mest kända person efter Pablo Picasso är den världsberömde skådespelaren Antonio Banderas. Antonio är stolt ägare till den spanska restaurangen La posada de Antonio som är belägen vid Plaza Mayor. Här får du uppleva äkta spansk mat i en rustik miljö med träbjälkar i taket, tegelväggar och robusta möbler. Med ett brett utbud av traditionella tapasrätter som Albóndigas och Patatas bravas finner du garanterat något i din smak. Förutom sina tapasrätter är de även kända för sitt kött som grillas i det öppna köket och som sprider en väldoft i hela restaurangen. På La posada de Antonio får du garanterat en smakupplevelse du svårt kommer att glömma och här kan du sitta i lugn och ro och njuta av din måltid.

Svalkande bris i Puerto de Malaga

Vill du utforska den händelserika staden till fots passar hamnen Puerto de Malaga utmärkt. Hamnen kallas för hjärtat av Malaga och här kan du njuta av en stillsam promenad längs med havet i den magiska kvällssolen efter en dag fylld med äventyr. Längs med promenadstråket finner du ett brett utbud av små charmiga butiker och ett flertal inbjudande moderna små restauranger och barer. Tack vare det turkosblåa havet uppstår en skön svalkande bris under eftermiddagen och Puerto de Malaga erbjuder en avslappnande atmosfär. Du kan även slå dig ner på en av flertalet utspridda bänkar längs vattnet och titta på folkvimlet eller varför inte kasta ett öga på en av lyxbåtarna som lagt till vid hamnen.