TEMPERATUR & KLIMAT I MALAGA

Malaga har ett typiskt medelhavsklimat som kännetecknas av varma, torra somrar och milda men fuktiga vintrar. Sommaren bjuder på en medeltemperatur på runt 25 grader och regndagarna är enligt statistiken inte fler än 3 stycken. På vintern ligger medeltemperaturen på 10 grader men dagtid kan det bli upp till 19 grader varmt.

Även om högsäsongen under juli och augusti är den populäraste tiden att besöka Malaga föredrar många att åka dit även andra årstider. Under hösten till exempel är det färre besökare men det är fortfarande varmt om man vill bada. Vattentemperaturen ligger på 19 grader under oktober och hela 22 grader i september. Den här tiden lämpar sig utmärkt för dig som vill besöka något av Malagas alla museer och andra sevärdheter.

I Malaga hittar du den fantastiska botaniska trädgården som ståtar med subtropiska växter på hela 30000 kvadratmeter. Den bästa tiden att besöka den är på våren då allt slår ut i blom i vårsolen och efter vinterns regn. Även hösten passar bra för den som vill åka runt och upptäcka naturen kring Malaga. Vindruvorna skördas oftast i september till exempel. Det finns flera naturvandringar som man kan göra i områdena runt Malaga.